Ragasztóanyagok

Ragasztóanyagok logó

A Three Bond japán cég által gyártott kiváló minőségű ragasztóanyag, pillanatragasztó, tömítő anyag és karbantartó anyagok szinte az élet minden területén használhatók, megkönnyítve az összeillesztendő anyagok rögzítését, tömítését különböző felületek, szerkezeti részek karbantartását.

Ragasztó, ragasztóanyag és kötőanyag műgyantabevonattal

Az általunk ajánlott ragasztóanyag szériák a Three Bond japán cég minőségét képviselik. Speciális felhasználású például a hőálló ragasztó, melynek nagyon jó a nedvességállósága, ezért ez a hőálló ragasztó típus rendkívül jól ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Three Bond 1220-as tömítő ragasztóanyag széria

Különféle szilikon alapú, egykomponensű tömítő ragasztóanyag elektronikai alkatrészekhez, termékekhez. Az 1220-as tömítő ragasztóanyag széria szilikonos alkoholbázisú RTV ( szobahőmérsékleten vulkanizálódó) ragasztó-tömítő anyag, mely semmiféle káros hatással nincs a fémekre vagy műanyagokra. Szemben a szokásos alkoholbázisú szilokonokkal, az 1220-as tömítő ragasztóanyag gyorsan szárad, valamint kitűnő felületi és mélységi kikeményedési tulajdonságokkal rendelkezik. Speciálisan elektromos és elektronikus elemek ragasztására, tömítésére, valamint bevonatolására és öntésére alkalmas leginkább a rendkívül jó elektromos és tixotrópikus tulajdonságai miatt. Ez a tömítő ragasztóanyag széria egykomponensű és oldószermentes, ezáltal csak minimálisan toxikus és szagkibocsátó. Rendkívül ellenálló mechanikai- és hőhatásnak, továbbá kitűnően ellenáll a rozsdának.

A tömítő ragasztóanyag főbb alkalmazási területei:

 • Gépipari alkaktrészek illesztéséhez
 • Nedvességálló bevonatok kialakításához
 • Törés-repedésvédő bevonat kialakításához
 • Mágnestekercsek ragasztásához, tömítéséhez
 • Részecskék felerősítése a hordozófelületre (alaplapra)
 • Borítások tömítése, szigetelése
 • Védőréteg kialakításához
 • Szabályozóegységek ragasztása, tömítése
 • Stabilizátorelemek tömítése, szigetelése
 • Gumirészek rögzítése

A termékcsalád egyik reprezentánsa:

1220S - Gyorsan kötő ragasztó - tömítő anyag

Three Bond 1500-as hőálló ragasztó anyag széria

Az 1500-as gumialapú hőálló ragasztó anyag széria oldószermentes, akrilgyanta bázisú, diszperziós ragasztó. Amellett hogy hőálló ragasztó, nagyon jó a nedvességellenállósága. Az akrilemulziónak a felületre történő felvitelekor melegszik és azonnal egy kitűnően tapadó ragasztó -filmréteget képez.

Jellemzők:

 • Kitűnő a ragasztó nyírószilárdsága.
 • Időjárás tényezőknek rendkívül ellenálló hőálló ragasztó. Pl. fény hatására a tapadóképesség változatlan marad.

Ennek a hőálló ragasztó termékcsaládnak egyik reprezentánsa:

1530C - légpára hatására kötő általános ragasztó (fémre, fára, gumira, műanyagra, szervetlen anyagokra)

Three Bond 1700-as ragasztó anyag széria

Az 1700-as ragasztó anyag széria egykomponensű, oldószermentes, etil- vagy metilészter bázisú cianoakrilát ragasztó. Ez az ún. pillanatragasztó az anionos katalizátor hatására a lehető legrövidebb időn belül kikeményedik. A legtöbb esetben már a ragasztandó felületen lévő nedvességnyomok elegendőek, hogy a polimerizációs folyamat beinduljon. Már kisebb ragasztóanyag mennyiség is elegendő ahhoz, hogy megfelelő, magas nyírószilárdságú, hőmérsékletváltozást tűrő, valamint a legtöbb kémiai anyagnak ellenálló kötés jöjjön létre. Sok esetben a ragasztó -kötőanyag erősebbnek bizonyul, mint maga a ragasztott felület anyaga.
Ez- az egyéb segédanyagok használatát kiváltó - ragasztóanyag termék a gyors kikeményedés által meggyorsítja a szerelési munkákat. Alkalmas ragasztó anyag elektronikai- és elektromos, optikai készülékek, orvosi felszerelések készítésénél, autóipari- repülőgépipari szereléseknél, szabadidőfelszerelések, mint horgászfelszerelés, játékok, hangszerek, sporfelszerelések, ékszerek készítésénél, famunkák végzésénél.

Több mint 40 féle cianoakrilat ragasztóanyag terméket tudunk ajánlani.

Jellemzők:

 • Pillanatok alatt történő kikeményedés:
  Ez a tulajdonság az automatizált (futószalagos) gyártásnál történő használatra teszi alkalmassá.
 • Többfunkciós:
  Ragasztja egymással az összes fémet ( bevonattal rendelkező fémet is), a legtöbb műanyagot, kerámiát, követ, üveget, keménypapírt, fa- és cellulózanyagot.
 • Bizonyos Three Bond aktivátorokkal együttesen használva nehezen ragasztható műanyagokat, mint. Pl. polietilént, polipropilént, poliacetátot problémamentesen lehet ragasztani. Ily módon használható a ragasztó különlegesebb körülmények között is, mint szélsőségesen alacsony páratartalom mellett, savmaradvánnyal fedett fugafelületek, vagy 0,1 mm-nél nagyobb fugaközök esetén.

Néhány termék a ragasztó anyag termékcsaládból:

 • 1743 - közepes viszkozitású pillanatragasztó
 • 1747 - magas viszkozitású pillanatragasztó
 • 1786 - erősen kötő általános pillanatragasztó
 • 1739B - erősen kötő általános pillanatragasztó, gél formában

Three Bond 2000-es tömítő anyag széria

A Three Bond 2000-es tömítő anyag széria kétkomponensű denaturált epoxigyanta, ezzel nagy szilárdságot és ellenállósági tulajdonságot biztosítva. Mivel ez a kétkomponensű epoxigyanta több mint 99,5 %-a nem illó összetevőkből áll, így a kikeményedés során nem lép fel gázosodás, zsugorodás, ezáltal a munkavégzés helye is tisztább, biztonságosabb. A kikeményedett gyanta kitűnő elektromos, szilárdsági és kémiai tulajdonságokkal rendelkezik. Több mint 80 féle terméket tudunk ebben a termékcsaládban kínálni.

Felhasználási területek:

 • Öntvény,- radiátorhibák javítása
 • Fémfolytonosság pótlása
 • Elektromos részek ideiglenes összeragasztása
 • Csatlakozások összeillesztése
 • Injekcióstűk összeillesztése
 • Motor forgórészek ragasztása
 • Formák- és szerkezeti részek bevonatolása
 • Elektromos részek bevonatolása
 • Csatlakozások megerősítése
 • Mágneses részek ragasztása
 • Indukciós ragasztás

A termékcsalád egyik reprezentánsa:

2089B - egykomponensű epoxy fém tömítő kitt

Tömítő anyag

Three Bond 1100-as tömítő anyag széria

Az 1100-as szériában található mindegyik tömítő anyag egykomponensű, akril- vagy gumibázisú folyékony tömítő anyag, mely 150 C° fokos hőmérsékletet is elvisel.
Az 1200-as tömítő anyag széria egykomponensű, aceton és oximbázisú RTV ( szobahőmérsékleten vulkanizálódó) - szilikonos- folyékony tömítőanyag, mely 250 C° foknak áll ellen.
Mindkét tömítő anyag szériát mindenfajta felületi - és csatlakozó tömítésekre, nyomás alatt lévő olaj,- víz- és gázközeg tömítésére fejlesztettek ki. Ezeket a tömítő anyag termékeket szobahőmérsékleten, folyékony vagy viszkózus formában kell a megkötendő, összeillesztendő felületre felvinni. A lehető legrövidebb időn belül rugalmas tömítés alakul ki.
A szerkezeti részek - összeszerelésekor - az összeillesztendő felület struktúrájának megfelelően teljes mértékben illeszkednek.
Mikroszintű egyenetlenségeket ( pl. karcolások) ugyanúgy kitölt az anyag mint a makroszintűeket. ( pl. összeillesztendő felületek hullámossága). Ezzel hatékony rozsdavédelem alakul ki.
A jó kémiai ellenállóság, valamint a jó kohézió együttesen erős szilárdságot eredményez a tömítésen belül. Amennyiben adagoló- vagy felvivőberendezést használunk, úgy a szerelési munkák meggyorsíthatók, valamint jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ezen két szérián (tömítő anyag termékcsaládon) belül több mint 80 folyékony tömítő anyagot tudunk kínálni annak érdekében, hogy a felhasználó a termékéhez legmegfelelőbb tömítő anyagot tudja kiválasztani.

A tömítő anyag termékcsalád egyik reprezentánsa:

1110B - akril-gyanta alapú anaerob tömítő anyag

Three Bond 1200-as tömítő anyag széria

Az 1200-as tömítő anyag széria egykomponensű, aceton és oximbázisú RTV ( szobahőmérsékleten vulkanizálódó) - szilikonos- folyékony tömítő anyag, mely 250 C° foknak áll ellen.
Az 1100-as és 1200-as tömítő anyag szériát mindenfajta felületi - és csatlakozó tömítésekre, nyomás alatt lévő olaj,- víz- és gázközeg tömítésére fejlesztettek ki. Ezen tömítő anyag termékeket szobahőmérsékleten, folyékony vagy viszkózus formában kell a megkötendő, összeillesztendő felületre felvinni. A lehető legrövidebb időn belül rugalmas tömítés alakul ki.
A szerkezeti részek - összeszerelésekor - az összeillesztendő felület struktúrájának megfelelően teljes mértékben illeszkednek.
Mikroszintű egyenetlenségeket ( pl. karcolások) ugyanúgy kitölt az anyag mint a makroszintűeket. ( pl. összeillesztendő felületek hullámossága). Ezzel hatékony rozsdavédelem alakul ki.
A jó kémiai ellenállóság, valamint a jó kohézió együttesen erős szilárdságot eredményez a tömítésen belül. Amennyiben adagoló- vagy felvivő berendezést használunk, úgy a szerelési munkák meggyorsíthatók, valamint jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ezen két szérián (termékcsaládon) belül több mint 80 folyékony tömítőanyagot tudunk kínálni annak érdekében, hogy a felhasználó a termékéhez legmegfelelőbb tömítő anyagot tudja kiválasztani.

A tömítő anyag termékcsalád egyik reprezentánsa:

1215 - víz- ,olaj- , gázszivárgás tömítésére alkalmas, nem oldódó tömítő anyag

Three Bond 1300-as széria

Az 1300-as széria akril bázisú, erős, anaerob ragasztó - tömítő anyag. Abban különbözik a hagyományos ragasztó - tömítőktől, hogy levegővel érintkezve nem keményedik ki. Részek összeillesztésénél, csavarozásoknál, fémmel való érintkezéskor, levegővel nem érintkező környezetben indul meg a polimerizáció, szobahőmérsékleten keményedik ki. Ezen anyagnak a csavarozásoknál történő alkalmazása esetén nincs szükség drága mechanikai rögzítők, pl. különböző alátétek használatára. Kevésbé precíziós csavaroknál is alkalmazható. Ezen termékcsaládon belül 50 különböző terméket kínálunk annak érdekében, hogy a felhasználó a feladatnak legmegfelelőbb anyagot tudja ki választani.

Ragasztó tömítő anyag jellemzők:

 • Kitűnő a nyírószilárdsága:
  Mivel egykomponensű és oldószermentes termékről van szó, egyszerű az adagolása és az anyagra történő felvitele.
 • Gyors kikeményedés:
  Kémiailag inaktív fémek ill. nemesfémfelületek, mint zink,-króm, vagy króm-nikkel bevonatok esetén aktivátor használata nélkül zajlik a kikeményedési folyamat.
 • Kitűnő adhézió:
  Azáltal, hogy folyékony, a legkisebb közöket is kitölti, így a találkozási felületet megvédi a rozsdásodástól és kopástól.
 • Kitűnő ellenállóság:
  Rendkívüli módon ellenáll mechanikai, hő- és kémiai terheléseknek, így közvetlenül megakadályozza a szivárgást, folyást.

Alkalmazási területek:

 • Mindenféle cső, csapágybetét csavarozásánál
 • Golyóscsapágynak a tengelyhez való rögzítése
 • Hidraulikus és pneumatikus rendszerek tömítéséhez
 • Illesztékek, mágneses részek ragasztása

Néhány termék a ragasztó - tömítő termékcsaládból:

 • 1305 - nagyon erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1322 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1324 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1327 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1344 - kevésbé erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1373B - nagy réses illesztékeket, tömítőket, csavarokat rögzítő
 • 13F051 - nagy kötéserősségű anaerob kötőanyag

Tisztító anyag és karbantartószer, kenőanyag

Three Bond 1800-as széria

A Three Bond 1800-as széria rozsdagátló- és kenőanyag. Leginkább spray- formában kerül alkalmazásra, fémfelületek kezelésére. Nagyon erős hatású termékcsalád, mely a fémfelülettel érintkezve az azon található rozsda- ill. szennyeződésréteg belsejébe hatolva azt feloldja. Nem csak a meglévő rozsda- ill. szennyeződésréteg eltávolítására alkalmas, hanem tiszta fémfelületekre alkalmazva, megvédi a rozsdásodástól ill. a szennyeződés lerakódásától. Használatával a fémek érintkezéséből adódó nyikorgás megszüntethető, alkalmas többek között berozsdásodott csavarok lazítására.

Jellemzői:

 • Rendkívül jó víz- ill. nedvességtaszító tulajdonsággal rendelkezik
 • Illó anyag, ezért használata során a kezelt felületen nem hagy nyomot.

A termékcsalád egyik reprezentánsa:

1805B - Rozsdaoldó, számos felhasználási területre (gépkocsihoz, házban, kertben)

Three Bond 6600-as széria

A Three Bond 6600-as széria termékei arra a célra kerültek kifejlesztésre, hogy a gépkocsik üzemelését bizonságosabbá, használatát kényelmesebbé tehessük. Ezzel számos meghibásodási lehetőség megelőzésére van lehetőség. A termékcsaládban szerepel többek között spray kiszerelésű karburátortisztító, féktisztító ill. szuper fémtisztító, mely mechanikai részek karbantartására is alkalmas.

Néhány termék a termékcsaládból:

 • 6602V - gépjármű fékrendszer minden elemének tisztítására alkalmas spray
 • 6602W - épjármű szerkezeti részeinek, elektronikai érintkezések tisztítására alkalmas spray
 • 6633 - gépjármű karburátor és szerkezeti részeinek tisztítására alkalmas spray

További információk a www.threebond.co.jp honlapon

Kérjen ajánlatot az alábbi címen:

Hungaro System's Kft. 1016 Budapest, Zsolt u. 8/a.