Sav- és lúgálló anyagok

Saválló logó

A DSB cég németországi vállalatát 1997-óta képviseljük. Saválló és lúgálló bélés- valamint tömítőanyagokat kínálunk a teljes ipari vertikumban olyan területekre, ahol savak és lúgok fordulnak elő.
A DSB Säurebau GmbH több, mint 100 éve müködő, saválló anyag piacán vezető szerepet betöltő cég. Termékrendszerei az ipar bármely területén előforduló vegyi igénybevétellel szemben hatékony védelmet nyújtanak beton és fémkonstrukciók számára.

I. Savvédelem:

A DSB Säurebau a felületet védi:

 • műgyantabevonattal - reaktívgyanta alapú formázatlan alapanyag
 • gumírozással - önvulkanizálódó lágygumírozás
 • kifalazással - kombinált burkolás a fenti védőbevonatok lemezekkel és vegytiszta szénanyagokkal történő felhasználásával
 • műanyag-betonvédő lapokkal - PE, PP, PVDF, E/CTFE alapú termoplasztikus alapanyagok

II. Padlóburkolás – műgyanta burkolattal:

A járófelület az a hely, ahol az életünk zajlik. Azon állunk, közlekedünk, játszunk. És: azon dolgozunk.
A DSB felületbevonó anyagaival ill. azok kombinációinak nagy választékával megoldást kínálunk bámilyen ipari célú burkolásra az adott feladat támasztotta igények maximális kielégítésének figyelembevételével. A megfelelő burkolat kiválasztásával beruházási költséget lehet megtakarítani és az üzemi veszélyt lehet minimalizálni.
Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb anyag kerüljön kiválasztásra, meg kell adni azokat a feltételeket, melyeket a burkolórendszernek ki kell elégíteni:

 • Sima felületű, érdes, csúszásgátló, finom szerkezetű, egyenletes,
 • Egyszínű, homokszínű, színes kvarc-színezék legye benne,
 • Antisztatikus, vezetőképességgel rendelkezzen,
 • Gyalog járható, targoncával járható, teherautóval járható
 • Súrlódás- ill. kopásálló
 • Fiziológiásan megfeleljen, higénikus és könnyen tisztítható legyen
 • Kémiailag ellenálló legyen
 • Kösse meg a port
 • Vékony vagy vastag

III. Stellaplast betonvédő rendszer – speciális műanyag felújításra és új építésre – nincs várakozási idő, azonnal alkalmazható:

A Stellaplast betonvédő rendszer hegeszthető műanyagból készül, mely mechanikai úton, ankerekkel kerül rögzítésre a felülethez. Rögtön üzembe lehet helyezni, amint az alapzat a szükséges szilárdságot elérte.
A hagyományos rendszerekkel szemben, ahol az alapzatnak ki kell száradnia, az előkészületi munkálatok valamint az anyagszilárdulás időt vesz igénybe, a Stellaplast rendszer sokkal gyorsabban alkalmazható.
Az új Stellaplast burkolat kész előregyártott elemekből kerül a helyszínen beépítésre zsaluzással. A zsaluzat eltávolítása után hegesztik össze a tartóelemeket. Ezzel az eljárással gyorsan és problémamentesen lehet a burkolási munkát kivitelezni.
Meglévő létesítményt a Stellaplast rendszerrel egyszerűen fel lehet újítani oly módon, hogy a régi burkolat elé építjük fel a Stellaplast burkolatot.

IV. Élelmiszeripari és gyógyszeripari speciális padlóburkolatok – higénikusak és kémiailag ellenállóak:

Az élelmiszergyártás során különleges követelményeknek kell eleget tenni az élelmiszeripari szerelvényeket valamint a padlóburkolatot illetően, különösen a higéniai és munkabiztonsági előírásokat figyelembe véve.
A hatszögletű csempe-padlóburkolat stabil és higénikus, valamint kémiailag ellenálló és nedvességszigetelő.
A padlóburkolatot mindig az adott igénybevételhez igazítva kell kiválasztani, ahhoz, hogy az elvárásoknak megfeleljen. Pl. a hatszögletű padlóburkolólapok csak akkor tudják funkciójukat kiválóan teljesíteni, ha kémiailag ellenállóak és nedvességszigetelők. Ellenkező esetben az agresszív anyagok rövid idő alatt a burkolólap alá kerülhetnek és károsodást okoznak.
A műgyanta bevonatok is alkalmazhatók padlóburkolásra.

További információk a www.didiersb.de honlapon

Kérjen ajánlatot az alábbi címen:

Hungaro System's Kft. 1016 Budapest, Zsolt u. 8/a.